Secretele din bucătăria Chef-ilor

Secretele din bucătăria Chef-ilor

De Ana Munteanu,

Toți cei care adoră să gătească au cel puțin un as în mânecă, câteva secrete care transformă o mâncare banală în una de 5 stele. Cu siguranță bucătarii profesioniști se pot lăuda cu cele mai multe, mai eficiente, mai neobișnuite și mai variate secrete culinare. Noi am strâns pentru voi câteva din cele mai de succes dintre ele. Să vă fie de folos și… spor la gătit!

  1. Vrei ca orezul gătit să fie alb imaculat la final? Adaugă-i un pic de oțet în timp ce fierbe.
  2. Pentru ca mâncarea să aibă o aromă subtilă de usturoi (chiar dacă nu îl conține), freacă ușor un cățel de usturoi de suprafața farfuriei înainte de servire.
  3. Când prepari ficat, sarea se adaugă la sfârșit, altfel devine prea tare și uscat.
  4. Fasolea nu se va mai maroni în timpul fierberii dacă nu îi mai pui capac.
  5. Vrei ca plăcinta să nu se mai ardă deasupra? Acoper-o cu o hârtie umedă.
  6. Carnea tocată va gusta și mirosi mai bine dacă îi adaugi niște ceapă uscată, niște ceapă prăjită și o mână de cartofi dați pe răzătoare.
  7. Pune un vârf de sare în cafea ca să îi dai o savoare deosebită.
  8. Ce faci dacă ai fiert prea mult carnea? Taie-o în felii subțiri, pune-le pe o farfurie, presară deasupra niște felii de ceapă, de roșie, adaugă puțin ulei vegetal, zeamă de lămâie și oțet. În scurt timp, carnea va redeveni fragedă și zemoasă.
  9. Merele din plăcintă nu se vor duce la fund dacă le dai un pic prin făină înainte.
  10. Supa/ciorba e prea sărată? Pune într-un săculeț de tifon niște ovăz. Acesta va absorbi cât ai zice pesște sarea în exces.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO