Secretul celei mai cremoase și pufoase omlete

Secretul celei mai cremoase și pufoase omlete

De Ana Munteanu,

Omleta: poate mâncarea cel mai des întâlnită pe masa oamenilor din întreaga lume. Și asta probabil pentru că este exterm de versatilă: poți să o faci simplă, doar cu un praf de sare, sau umplută cu tot felul de minunății – de la legume la brânzeturi și carne.

Se spune că oricine poate face o omletă. Așa este. O omletă da. Dar una reușită, mai rar. Cu toate că nu pare mare filozofie, e așa ușor să greșești când o faci! Poți să o lași prea mult pe foc și să devină cauciucată sau chiar arsă. Sau, dimpotrivă, să o lași prea puțin și să rămână parțial crudă și cleioasă.

Ca să nu te regăsești pe viitor în niciunul din exemplele de mai sus, îți spunem care este ingredientul secret care îți va garanta, de fiecare dată, că vei avea omleta PERFECTĂ. Este vorba despre… amidon! Fie că este de porumb sau din cartofi, acest agent de îngroșare face minuni pentru omleta cea de toate zilele. Se pune cam jumătate de linguriță pentru fiecare ou în parte. Sparge  întâi ouăle într-un bol. Într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) și apoi adaugă peste ouă și bate-le până devin moi. Nu se adaugă direct amidonul peste ouăle nebătute deoarece se vor forma cocoloașe. Pune o tigaie care nu lipește la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topește untul și face mici bule (semn că s-a încins) adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde în pace, să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc și începe să amesteci larg, făcând câte o rotație completă pe secundă. Și tot repeți, preț de 17-22 secunde. Chiar dacă ți se pare că e prea puțin făcută, te înșeli: agentul de îngroșare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire. Așa o să aveți garantat cea mai sănătoasă, cremoasă și pufoasă omletă pe care ați mâncat-o vreodată!

A, și gata în timp record: 25 secunde!

Foto: omletă / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO