Sfaturi de care să ții cont atunci când alegi plăci pentru terasă

Sfaturi de care să ții cont atunci când alegi plăci pentru terasă

De Elisabeta Sava,

Cu toții ne dorim o terasă spațioasă, frumoasă, pe care să ne putem relaxa după o zi epuizantă de muncă sau în weekend alături de familie. Un decor frumos, mobilier exterior de calitate și o podea luxuriantă ne vor face să ne simțim ca-n paradis.

Însă, pentru a beneficia de toate aceste lucruri, este necesar să apelăm la profesioniști în domeniu, profesioniști ce ne vor oferi sfaturi potrivite, materiale de calitate și execuții excepționale. Wilio reprezintă alegerea ideală atunci când nu știi unde să cauți un expert în placarea terasei. Accesează platforma Wilio pe laptop sau descarc-o pe smartphone-ul tău, creează-ți cont, caută tipul de serviciu pe care îl dorești, în cazul de față plăci de terasă, alege zona în care locuiești, depune o cerere cu dimensiunea terasei, tipul de plăci folosite și alte detalii pe care le consideri esențiale. În scurt timp vei primi oferte de la meșteri din zona ta, urmând să-l alegi pe cel mai aproape de tine dacă ești mulțumit de prețul oferit. Pentru a oferi clienților calitate, Wilio verifică în prealabil toți furnizorii de servicii pentru a se asigura de calitatea oferită și gradul de seriozitate. Acesta este un lucru pe care îl poți verifica și tu în momentul în care primești oferte, prin verificarea recenziilor oferite de alți clienți, clienți ce deja au apelat la serviciile respectivului meșter.

Când amenajăm o terasă, începem întotdeauna cu podeaua. În funcție de podea, putem alege mai departe accesoriile care vor reuși să întregească zona. Îți vom prezenta mai jos, câteva sfaturi de care să ții cont atunci când alegi placarea pentru terasă.

Optează pentru plăci din lemn pentru o terasă modernă

Dacă vrei o terasă modernă, care să ofere o tonalitate mai caldă, alege plăci din lemn sau deck.  Deck-ul reprezintă o nouă modă în pardoseala exterioară, deoarece combină estetica, cu siguranța. 

Are proprietăți antiderapante și un aspect final minunat. Vei beneficia de un aspect autentic, rezistent la intemperii și cu o durată de viață destul de lungă. Vei avea un aspect elegant, ce-ți va încânta cu siguranță musafirii. Datorită varietății în care se găsește, poți alege plăci în culori care să se potrivească personalității casei. De asemenea, întreaga curte va avea un aspect mai plăcut atunci când optezi pentru acest tip de placare pentru terasă. 

Alege plăci din gresie ceramică rezistente la frig și antiderapante

O podea din gresie de obicei este extrem de rece. Însă avantajul acestora este oferit de gama versatilă de modele pentru exterior din care poți alege. În funcție de preferințe, poți opta efectiv pentru ce model vrei: imitație de piatră, imitație lemn, în carouri, colorată sau cu diverse imprimeuri. Gresia porțelanată reprezintă alegerea ideală, deoarece este tratată la temperaturi ridicate, pentru a putea rezista atunci când temperaturile sunt scăzute. De asemenea este un model ideal dacă terasa nu este acoperită, făcând față cu brio ploilor frecvente, zăpezilor sau perioadelor de îngheț și dezgheț. Important este ca o gresie ceramică să fie antiderapantă, pentru a preveni alunecare atunci când se umezește. O alegere potrivită o reprezintă plăcile vitrificate. 

Orientează-te către plăci pentru terasă din piatră naturală

Pentru o notă de lux și extravaganță, alege plăci pentru terasă din piatră naturală. Ardezia, travertinul, granitul, marmura, sunt cunoscute pentru durabilitatea și rezistența în timp. Optând pentru piatră naturală, vei reuși să obții un rezultat remarcabil, dar și elegant în același timp.  

Tendințele se schimbă mereu. Poate că azi vei alege un model de gresie care să-ți placă, iar peste un timp să te fi săturat de el. Sfatul pe care ți-l putem oferi este să alegi un model natural, din piatră naturală sau chiar deck, fiindcă acestea vor fi mereu la modă, oferă un aspect luxos terasei, elegant și călduros totodată. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO