Supă cu perişoare

De Ileana,

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARE: 30 MINUTE – FIERBERE: 20 MINUTE
►►100 g orez fiert
► 1 căţel de usturoi
► 4 linguri de ulei
► 2 cepe verzi
► 100 g sos de roşii
► 150 g carne de porc tocată
► 2 linguri cherry
► sare, piper măcinat
► 1,5 l supă de pui
► 1 lingură sos de peşte
► 2 linguri pătrunjel tocat

► Orezul se spală într-o strecurătoare, sub jet de apă rece, apoi se pune în apă sărată, se lasă puţin, apoi se scurge şi se usucă. Usturoiul se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins, după care se scoate, se lasă să se răcească şi se amestecă până când se obţine o pastă.
► Ceapa verde se curăţă şi se taie inele. Roşiile se spală şi se taie în sferturi.
► Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu cherry, sare şi piper. Se formează perişoare de cca 2 cm diametru.
► Supa de pui se amestecă cu piper şi sosul de peşte şi se lasă să dea în fiert. Se pun şi chifteluţele şi se mai lasă pe foc 1 minut.

Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.