Urcă la bord alături de Dick, în “Căpitan la cincisprezece ani”, din Colecția Jules Verne!

Urcă la bord alături de Dick, în “Căpitan la cincisprezece ani”, din Colecția Jules Verne!

De Elisabeta Sava,

O nouă carte din colecția Jules Verne va fi disponibilă din 16 iulie pe colecții.libertatea. Pornește într-o adevărată aventură pe mare alături de personajul principal, Dick, care printr-un concurs de împrejurări ajunge căpitan de vas la doar 15 ani. Este o carte de neratat din literatura universală, pe care o citești cu plăcere, indiferent de vârstă!

Această carte din colecția Jules Verne de pe colecții.libertatea este plină de fantezie și descrieri spectacloase. Deși a fost scrisă de celebrul romancier Jules Verne, cu puțin peste 100 de ani în urmă, romanul te va purta în aventuri incredibile, fără limite aproape, pe măsură ce te cufunzi în paginile ei.

Colecția Jules Verne: 'Căpitan la cincisprezece ani', cel mai tânăr căpitan din istorie

Personajul principal din 'Căpitan la cincisprezece ani', colecția Jules Verne, este Dick Sand, cel mai tânăr căpitan din istorie. Dick Sand, în vârstă de cincisprezece ani, trebuie să preia conducerea bricului Pilgrim după ce căpitanul Hull și restul echipajului sunt uciși la o vânătoare de balene. Tânărul Dick Sand trebuie să-și folosească inteligența pentru a-și salva membrii echipajului de pericolul care îi așteaptă. Dick va fi nevoit să se lupte cu vânturile și cu vânătorii de sclavi pentru a-i duce pe doamna Weldon, pe fiul ei Jack, vărul Bénédict și câinele Dingo, supraviețuitorii unui naufragiu, până în California.

Ediția nr. 6 din colecția Jules Verne de pe colecții.libertatea apare online și la chioșcurile de difuzare a presei din data de 16 iulie, la prețul de numai 39,99 RON. Cartea are coperți cartonate, fiind o ediție de lux – cu ilustrații în interior.

Colecția Jules Verne și cărțile de nelipsit din biblioteca ta

Colecția Jules Verne este de nelipsit dintr-o casă care se respectă, cu o bibliotecă amplă, cu titluri de valoare. Celebrul autor francez este îndrăgit atât de copii, tineri, cât și de bunici, care pot reciti cu plăcere aventurile fantastice ce le-au însoțit copilăria. Așa că nu rata nicio ediție din colecția Jules Verne de lux de pe colecții.libertatea. Până în prezent, din colecția Jules Verne deja au apărut: 'Ocolul pământului în 80 de zile' – ediția nr. 1,  'Douăzeci de mii de leghe sub mări' – ediția nr. 2, 'Copiii Căpitanului Grant. America de sud' – ediția nr. 3, 'Cinci săptămâni în balon' – ediția nr. 4, 'Copiii Căpitanului Grant II. În Australia' – ediția nr. 5 și, în curând, pe 16 iulie, va apărea și 'Căpitan la cincisprezece ani', ediția nr. 6, care va fi disponibilă atât online, pe colecții.libertatea, cât și la toate chioșcurile de difuzare a presei. Redescoperă geniul vizionar al lui Jules Verne și capodoperele sale literare într-o ediție exclusivă de colecție, care include cea mai bună selecție din ciclul Călătorii extraordinare, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea. Colecția Jules Verne va avea 30 de ediții, cu posibilitatea de a se extinde la 40-50 de ediții.

Câte cărți a scris Jules Verne

Jules Verne a scris în jur de o sută de romane, precum și povestiri și piese de teatru. Din seria de 'Călătorii extraordinare' fac parte 62 de romane. În plus, există 8 romane apocrife (cu autenticitate îndoielnică) ale scriitorului modificate de Michel Verne, fiul său, și 8 opere publicate postum pe piața literară. Titluri precum „Cinci săptămâni în balon', „Călătorie spre centrul pământului', „Douăzeci de mii de leghe sub mări', „Insula misterioasă' l-au transformat pe Jules Verne într-unul dintre marii autori ai literaturii universale. Este considerat unul dintre părinții literaturii știiințifico-fantastice, fiind al doilea cel mai tradus autor – după Agatha Christie.

Când a trăit Jules Verne

Jules Verne s-a născut pe 8 februarie 1828 în orașul francez Nantes și a murit la Amiens, tot în Franța, pe 24 martie 1905. El era cel mai mare dintre cinci frați și de la o vârstă fragedă era interesat de călătorii și aventuri. Se spune că la vârsta de unsprezece ani a fugit de acasă pentru a lucra pe o navă comercială care călătorea în India. Dar tatăl său a ajuns la timp la corabie și, în cele din urmă, l-a oprit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO