Vase compatibile cu plita cu inducție. Care sunt și cum le alegi

Vase compatibile cu plita cu inducție. Care sunt și cum le alegi

De Corina Varlan,

Te gândești să înlocuiești vechiul aragaz din bucătărie cu o plită cu inducție, mult mai practică și mai modernă? Înainte să faci o astfel de investiție, trebuie să știi că vei avea nevoie și de vase compatibile cu plita cu inducție.

Vasele de gătit pentru plita cu inducție trebuie să aibă o bază magnetică și pot fi cumpărate atât online, cât și din magazine.

Care sunt vasele compatibile cu plita cu inducție

Materialul din care sunt realizate face ca unele vase să fie compatibile cu plita cu inducție, iar altele să nu poată fi folosite în siguranță pe aceasta. Este important, astfel, să alegi vase care conțin în parte inferioară și un material feromagnetic.

Tigăile și oalele din oțel emailat sau din fontă sunt, de cele mai multe ori, de preferat atunci când folosești o astfel de plită.

Poți verifica dacă unele dintre tigăile sau oalele pe care le ai deja sunt potrivite pentru a fi folosite pe o plită cu inducție folosind un magnet. Dacă partea inferioară a unui vas atrage magnetul, atunci acesta ar putea fi folosit.

Cum alegi oalele și tigăile potrivite plitei cu inducție

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să cumperi vase compatibile cu plita cu inducție este să citești etichetele și specificațiile tehnice ale produselor. Dacă o tigaie, de exemplu, poate fi folosită pentru a găti pe o astfel de plită, vei afla acest lucru direct de pe etichetă.

Bine de știut este și faptul că există unele vase care sunt compatibile cu mai multe surse de căldură, deci pot fi utilizate atât pe aragazul cu gaz, cât și pe aragazul sau plita electrică sau cu inducție.

De menționat este și faptul că vasele compatibile cu plita cu inducție pot avea diferite dimensiuni și forme. Astfel, în funcție de nevoile pe care le ai, poți achiziționa, de exemplu, o tigaie grill cu suprafață antiaderentă, care poate fi folosită atât pe plita cu inducție, cât și pe un aragaz electric sau cu gaz, pentru a găti familiei tale cele mai bune fripturi.

vase compatibile cu plita cu inducție. tigaie grill compatibilă cu plata cu inducție

Vasele compatibile cu plita cu inducție au diverse dimensiuni și forme. Găsești aici un model tip grill.

Găsești, totodată, tigăi tip wok, cu înveliș interior antiaderent cu inserții din Titan și indicator de temperatură care te ajută să știi mereu când suprafața este pregătită pentru a adăuga ingredientele. Astfel, vei obține rapid cele mai bune preparate chinezești.

vase compatibile cu plita cu inducție. tigaie wok compatibilă cu plita cu inducție

Nu uita să pui o tigaie wok pe lista de cumpărături atunci când cauți vase compatibile cu plita cu inducție. Iată mai multe detalii despre modelul din imagine

Din bucătăria ta nu trebuie să lipsească nici o cratiță mare, care poate fi folosită pe plita cu inducție. Alege un model pe care îl poți curăța în mașina de spălat vase pentru a-ți ușura munca.

vase compatibile cu plita cu inducție. oala de găsit Gourmet Line compatibilă cu plita cu inducție

Printre vasele compatibile cu plita cu inducție se găsesc și mai multe modele de cratiță. Găsești aici un astfel de model

Nu uita să cumperi și o oală sub presiune rezistentă la temperaturi ridicate. Astfel, vei găti rapid atât pește sau legume, cât și supe delicioase și ciorbe. Optează pentru un model potrivit pentru plita cu inducție cu mâner detașabil, pentru a putea curăța mai ușor oala.

vase compatibile cu plita cu inducție. oală sub presiune Fissler VitaVit Comfort compatibilă cu plita cu inducție

Nu uita să arunci o privire și la câteva modele de oale sub presiune atunci când cauți vase compatibile cu plita cu inducție. Găsești aici oala de mai sus

Vasele compatibile cu plita cu inducție au nevoie și de capace speciale. De preferat sunt capacele din sticlă pentru că în acest fel poți vedea cum se gătește mâncarea sau dacă mai trebuie sau nu să adaugi unele ingrediente.

Cum funcționează o plită cu inducție

Plita cu inducție funcționează prin transmiterea unor unde electromagnetice direct asupra vaselor aflate pe arzătoare. Astfel, acestea se încălzesc rapid, timpul de gătire fiind destul de scurt, iar suprafața plitei rămâne rece și este sigură la atingere chiar și în timpul funcționării.

Plita cu inducție are și un consum electric scăzut, se curăță ușor cu o simplă lavetă și se încadrează perfect în bucătăriile cu design modern.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO