Conserve: Jeleu de mere şi ardei

Ingrediente

  • 1 litru suc de mere
  • 1 kg zahăr gelifiat
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 bucata ardei roşu mare

Preparare

► Ardeiul se spală, se taie pe lungime, se scot seminţele şi cotorul şi se toacă foarte mărunt.
► Sucul de mere se amestecă cu zahărul gelifiant şi se lasă la foc mic, cca 4 minute, până când compoziţia se transformă într-un jeleu. Se încorporează sucul de lămâie, boiaua de ardei iute şi ardeiul tocat, se amestecă şi se ia de pe foc.
► Se toarnă în borcane, se închid ermetic, se lasă cu susul în jos cca 10 minute, se întorc şi se lasă să se răcească complet.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu