Jeleu de mere şi ardei

Jeleu de mere şi ardei

Ingrediente

  • 1 litru suc de mere
  • 1 kg zahăr gelifiat
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 bucata ardei roşu mare

Mod De Preparare

Jeleu de mere şi ardei – un dulce de post extrem de ieftin, simplu și rapid de făcut și cu un gust aparte. Îl poți folosi la umplut clătite, fursecuri sau cornulețe sau îl poți servi de sine stătător, în zilele de post, pe niște pâine prăjită.

  • Ardeiul se spală, se taie pe lungime. Se scot seminţele şi cotorul şi se toacă foarte mărunt.
  • Sucul de mere se amestecă cu zahărul gelifiant. Se lasă la foc mic, circa 4 minute, până când compoziţia se transformă vizibil într-un jeleu.
  • Se încorporează sucul de lămâie, boiaua de ardei iute şi ardeiul tocat, se amestecă şi se ia de pe foc.
  • Se toarnă în borcane bine spălate în prealabil și se închid ermetic.
  • Se lasă borcanele cu susul în jos circa 10 minute, se întorc şi se lasă să se răcească complet.

Jeleu de mere şi ardei (1)

Evaluează