Sufleu de spanac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 35 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • 300 g spanac
  • 200 g parmezan
  • 2 linguri făină
  • sare, piper, nucșoară și boia după gust

Preparare

De obicei sufleurile sunt mai dificil de făcut. Din fericire, nu este cazul acestei rețete. Ieftină (mai ales în perioada încare piețele sunt pline de spanac proaspăt), rapidă, din ingrediente puține și extrem de accesibilă, chiar și celui mai nepriceput bucătar. Noi am folosit spanac înghețat.

Preîncălzește cuptorul și dezgheață spanacul.

  1. Într-un bol mediu, bate smântâna și ouăle 2-3 minute sau până când fac spumă.
  2. Adaugă, treptat și amestecând continuu, restul de ingrediente (în afară de jumătate din cantitatea de parmezan).
  3. Toarnă amestecul în tavă, presară restul de parmezan pe deasupra și dă la cuptor timp de 30-35 de minute.

Alte rețete delicioase cu spanac:

Quiche de spanac

Ruladă de spanac

Clătite umplute cu spanac

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu