Clătite umplute cu spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • sare
  • 300 g făină
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
Pentru aluat
  • 3-4 lingurite ulei
  • 1 lingura Delikat cu legume
  • 1 legatura ceapă
  • 2 kg spanac
Pentru umplutură
  • 300 ml apă minerală

Mod De Preparare

  1. Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 20 de minute, apoi se scoate în sită, la scurs.
  2. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în ulei, apoi se adaugă spanacul pasat în prealabil cu blenderul. Se amestecă uşor şi, spre sfârşit, se condimentează cu Delikat cu legume.
  3. Crema de spanac se lasă să se răcească şi, între timp, se prepară aluatul de clătite. Se bat ouăle, se presară un praf de sare, se pun uleiul şi laptele, făina şi, la sfârşit, se potriveşte cu apă minerală.
  4. Se prăjesc clătitele şi apoi se umplu cu crema de spanac. Se aşază într‑o tavă unsă cu unt sau cu ulei şi se lasă să se coacă aproximativ 20 de minute. Se servesc ornate cu smântână.
Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare