Tocăniţă de legume

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 roşii
  • 2 cepe
  • 2 vinete
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 2-3 foi dafin

Preparare

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii graşi şi ceapa se taie în felii subţiri, iar cartofii, roşiile, ciupercile şi vinetele cubuleţe.

2. În uleiul de măsline şi puţină apă se pun la înăbuşit ceapa şi ardeiul gras. Peste acestea se adaugă morcovii, ciupercile, vinetele şi roşiile şi se lasă la fiert, pe foc mic, până când sunt bine pătrunse.

3. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert în apă cu puţină sare. După aceea, se scurg şi se lasă la răcit.

4. Într-o tavă de teflon suficient de mare se amestecă cartofii fierţi cu legumele înăbuşite, se adaugă mirodeniile şi se dă la cuptor 40-45 de minute, la foc mic.

5. Se serveşte caldă sau rece, asezonată cu fruze de salată.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu