Tochitură cu mămăliguţă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 100 min
  • Gata in: 1 ore, 40 min

Ingrediente

  • 400 g carne de porc (pulpă, muşchi şi câteva bucăţi de carne mai grasă)
  • 400 g carne de mânzat
  • 100 g ficat
  • 1-2 linguri ulei sau o lingură de untură
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 lingurite pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
Pentru mămăliguţă
  • 300 g mălai
  • 50 g unt

Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie felii şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Ficatul se spală, se taie cubuleţe şi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se fiarbe înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.

3. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă, apoi se adaugă pasta de roşii şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar până când scade sosul. Se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă, ardei iute şi salată de murături sau de varză murată.

4. Pentru mămăliguţă, se pune la foc 1l de apă cu jumătate linguriţă de sare. Se presară un pumn de mălai, iar când apa clocoteşte bine, se toarnă tot mălaiul deodată. Se trece o dată cu făcăleţul prin mălai, se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se amestecă bine să nu rămână nici un cocoloş. Se adaugă untul şi se răstoarnă pe un fund din lemn.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu