Tort mărţişor

Tort mărţişor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 ouă
  • 1 lingura coajă de lămâie
  • 1/2 pachet praf de copt
  • grăsime şi făină pentru tapetat tava
pentru cremă
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
pentru ornat
  • 1 pachet jeleu de fructe
  • 500 g căpşuni
  • 70 g migdale tocate

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă coaja de lămâie, ouăle, făina amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se frământă, apoi se întinde într-o foaie dreptunghiulară şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.

2. Pentru cremă, se amestecă amidonul cu gălbenuşurile, zahărul şi puţin lapte rece. Se adaugă şi restul de lapte călduţ, apoi se fierbe la bainmarie, amestecând continuu până se îngroaşă. Când se răceşte se aromează cu zahăr vanilat şi se toarnă pe blatul copt. Se păstrează 3-4 linguri de cremă pentru ornat.

3. Se pune apoi un strat de căpşuni, iar deasupra se toarnă jeleul de fructe preparat confonform indicaţiilor înscrise pe plic. Se ornează cu migdale şi crema păstrată.

Evaluează