Brioşe moţate

Brioşe moţate

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 60 ml suc de lămâie
  • coaja rasă a unei lămâi
Pentru cremă
  • 100 g unt moale
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri lapte
  • colorant alimetar

Mod De Preparare

Brioşele cu cremă sunt bucuria celor mici, dar şi a celor mari. Uite cum să le faci „moţate” cu creme colorate!

1. Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vanilinat, laptele, faina, praful de copt, uleiul, sucul si coaja de lamâie.

2. Se ung cu unt formele de briose si se umplu pe 3/4 cu aluatul de la punctul 1. Se dau la cuptor pentru 15 minute si apoi se lasa sa se raceasca.

3. Pentru crema colorata, se mixeaza untul, zaharul, laptele si colorantul. Se amesteca doua minute si apoi se pune crema într-un pos si se decoreaza briosele.

4. Se pun decoraţiunile si se asaza pe platou.

Evaluează