O salată tipic newyorkeză – deşi n-au avut nicio legătură cu Cezar – şi-a făcut drum în farfuriile restaurantelor din întreaga lume. Fă-ţi şi tu acasă salata Caesar!
1. Se prepara întâi sosul pentru care se pun într-un vas fileurile de ansoa taiate, caperele si usturoiul feliat. Se adauga smântâna şi oţetul si se mixeaza. Dupa completa marunţire, se potriveste gustul cu sare, piper si un pic de parmezan ras. Se da la rece.
2. Carnea se unge cu o lingura de ulei si se prajeste în tigaie 5 minute. Apoi, pâinea taiata cuburi se rumeneste de asemenea în tigaie cu a doua lingura de ulei. Se scot pe servete de hârtie.
3. Într-un castron se pune salata spalata, apoi se asaza carnea taiata, crutoanele de pâine si parmezanul ras. Se sareaza şi se pipereaza dupa gust şi se aduce la masa cu sosul alaturi.