Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă.
Mod de preparare:
Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul.
Între timp, se pune la făcut o mămăligă medie, nici prea moale, dar nici foarte tare.
Se încinge cuptorul la 180-190 grade, foc mediu spre mare.
Când carnea de porc s-a gătit complet, se mută într-un vas de yena. Se acoperă amestecul de carne şi legume cu mămăliga. Adaugă deasupra brânza şi/sau caşcavalul pentru crustă.
Se dă la cuptor până se topeşte brânza şi mâncarea face o crustă aurie sau moale, în funcţie de brânza folosită.
Se serveşte fierbinte, cu castraveciori muraţi, sau alte murături de vară.