Dacă băutura ta preferată de vară este răcorosul Mojito, atunci o să adori acest tort. Exclusiv pentru adulți, deoarece conține rom!
Aveți nevoie, în primul rând, de două tăvi de aceeași dimensiune – 2 x20 cm -, pentru cele 2 blaturi ale tortului. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
ALUATUL: Mixați împreună toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă, pe care o veți împărți în mod egal între cele 2 tăvi. Nivelați aluaturile și dați la cuptor pentru 18-20 de minute sau până când nu se mai lipește aluatul de scobitoarea cu care îl veți testa.
UMPLUTURA: Amestecați toate ingredientele la viteză mică, până câdn obțineți o cremă mătăsoasă și omogenă. Nu bateți prea mult pentru că riscați să tăiați mascarpone-ul.
SIROPUL: Într-o crăticioară medie puneți zeama de la lime, untul esența de vanilie și coaja de lime și aduceți la fierbere. În timpul acesta, amestecă gălbenușurile cu zahărul până când se dizolvă zahărul. Apoi încorporează și făina de porumb. Toarnă zeama de lime peste mixtura de ou și amestecă. Și apoi pune totul înapoi în crăticioară, pune pe foc și adu la fierbere, încet, până se îngroașă siropul. Dă la o parte și lasă la răcit.
Pune primul blat pe un platou, toarnă siropul îngroșat și răcit peste, într-un strat subțire. Ce rămâne, poți băga la frigider, într-un borcan.
Cu ajutorul unui poș, toarnă umplutura deasupra, în formă spiralată, pronind din interior spre margini. Pune deasupra și al doilea blat.
Poți cerne zahăr pudră pe deasupra sau poți face o glazură simplă din zahăr pudră și puțină apă, pe care să o torni peste. Decorează – opțional – cu câteva frunzulițe de mentă proaspătă și 1 felie-2 de lime.