Pui Kiev a la Jamie Oliver

Pui Kiev a la Jamie Oliver

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 felii de bacon
  • 4 bucăți x 150 g piept de pui dezosat
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă mari
  • 150 g pesmet
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 mâini pline de frunze de spanac
  • 2 lămâi
  • jumătate de pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 1 vârf linguriță piper
Pentru unt
  • 4 căței de usturoi
  • 15 g pătrunjel
  • jumătate de pachet de unt

Mod De Preparare

O rețetă cu ingrediente simple, dar care satisface și cele mai pretențioase gusturi, extrem de îndrăgită în întreaga lume. Să facem împreună pui Kiev, după rețeta simpaticului Jamie Oliver.

Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant.

Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul. Amestecă-le în untul moale și dă la frigider. Preîncălzește cuptorul.

pui kiev

Acum, crestează un „buzunar” în fiecare piept de pui în parte, în care urmează să bagi ingredientele. Scoate untul din frigider, împarte-l în 4 bucăți egale și pune câte o pătrime în fiecare piept de pui. Apoi câte o felie de bacon crocant. Închide portofelele.

Într-o farfurie plată pune făina, într-un bol cu fund lat bate ouăle și într-o altă farfurie presară pesmetul. Dă fiecare piept de pui umplut, pe rând prin cele 3 vase.

Într-o tigaie în care ai pus puțin ulei de floarea soarelui, pune cele 4 bucăți de pui la prăjit până se rumenesc ușor. Apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute sau până când observi că s-au pătruns.

Dacă vrei, le poți face direct la cuptor (lăsându-le 20 de minute sau un pic mai mult).

pui ki

 

 

Foto: pui Kiev / 123rf.com

Evaluează