Lasagna ravioli din 4 ingrediente

Lasagna ravioli din 4 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 460 g carne tocată (de pui/curcan/mix etc.)
  • 200 g sos marinara
  • 1 pungă ravioli congelat (cam 30 bucăți)
  • 450 g mozzarella rasă
  • 115 g ricotta
  • 1 ou

Mod De Preparare

Rețeta aceasta a fost inventată de o femeie, mamă a 2 copii și cu serviciu full time. De ce? Când ajungi acasă târziu, după (cel puțin) 8 ore de muncă, luat copiii de la școală, stat în trafic infernal etc., numai de gătit până la miezul nopții nu ai timp. De aceea avem pentru tine o rețetă care nu te ține mult în picioare, din ingrediente puține și pe gustul întregii familii!

Preîncălzește cuptorul.

Prepară ușor carnea într-o tigaie care nu lipește, la temperatură medie, până capătă o culoare ușor brună. Asezonează cu sare și piper. Adaugă 3/4 din sosul marinara peste, amestecă și lasă-le câteva minute așa, la foc mic.

Bate brânza ricotta cu oul într-un bol până obții un rezultat omogen și cremos. Întinde uniform pe fundul unei tăvi restul de sos marinara. Deasupra pune un strat uniform de ravioli, astupând complet fundul tăvii. Pune deasupra, din belșug, amestecul de carne și sos marinara.  Apoi un strat de sos ricotta și unul de mozzarella. Și tot așa, rând pe rând, până termin ingredientele.

ATENȚIE:  ultimul strat trebuie să fie cel de mozzarella.

Se dă la cuptor la treaptă mare, aproximativ 35-40 minute.

Notă 1: Am ales carnea de pasăre deaorece este mai ușoară și se gătește mai repede. Dacă doriți, o puteți înlocui cu ce carne tocată doriți, ținând cont de faptul că timpul de gătire se va prelungi un pic.

Notă 2: Puteți înlocui mozzarella și ricotta, desigur, dacă aveți alt tip de brânzeturi la îndemână.

Foto: 123rf.com

 

 

Evaluează