Sos marinara

marinara

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
  • 750-800 g roșii la conservă
  • 1 praf de ardei iute
  • sare, oregano, piper
  • 1 crenguță de busuioc proaspăt

Mod De Preparare

În mai puțin de 30 minute ai un sos  extrem de popular pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească  – paste, pizza, pâine cu usturoi, focaccia etc.

Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.

Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.

Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia.

*Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 5 zile.

Foto: 123rf.com

Exemplu de rețetă cu sos marinara:

Pui gratinat în sos marinara

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.