O rețetă delicioasă, extrem de populară în anii 70 în Statele Unite, „furată” din caietul cu rețete al unei bunicuțe simpatice.
Au un gust unic, datorită combinației minunate de ingrediente, sunt crocante și gumate totodată. Rapide, ieftine, super gustoase. Ce mai, sunt…ideale! Să facem o tavă pălină cu cele mai bune fursecuri din lume !
Bate cu ajutorul unui mizerul untul cu zahărul tos și cel brun. Toarnă și uleiul și mixează bine până obții o pastă cremoasă. Adaugă oul și esența de vanilie și mixează bine până obții o pastă cremoasă și omogenă. Adaugă sarea și pragul de copt, mixează bine să se distribuie egal. Adaugă fulgii de ovăz și făina, amestecă. Apoi, pe rând și amestecând ușor și continuu, adaugă fulgii de cocos, nucile/alunele mărunțite și fulgii de porumb zdrobiți.
Dă aluatul la rece pentru cel puțin o oră (dacă depășești 4 ore, când îl vei scoate trebuie să îl lași un pic să se încălzească, la temperatura camerei).
Preîncălzește cuptorul și pune o hârtie cerată pe o tavă.
Apoi, cu lingura/lingurița pune, pe rând și cu distanță de 5 cm între ele, fursecurile-n tavă. Dă-le la cuptor pentru 9-11 minute sau până când fundul fursecurilor devine rumen. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.
Se pot depozita la frigider timp de 5 zile și la congelator timp de 1 lună, cel mult.
Alte rețete de fursecuri:
Foto: 123rf