1. Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele.
2. Legumele astfel pregătite se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, aranjate în straturi, printre care se presară jumătate din brânză, mărunţită, usturoiul tocat mărunt, cimbru şi rozmarin tocate mărunt, sare şi piper. Se stropeşte cu puţin ulei, apoi se mai toarnă jumătate de pahar cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
3. Se presară şi restul de brânză şi se mai coace, la foc iute, 5 minute. Se ornează cu frunze de mentă sau de pătrunjel şi se serveşte.