1. Se desface conopida bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 30 de minute, apoi bucheţelele se scurg şi se aşază pe un platou.
2. Vânăta se coace pe grătar sau pe tava de la aragaz, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător.
3. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei cu foi de dafin sau cimbru, după preferinţe. Se adaugă carnea tocată, sare, piper şi pasta de roşii diluată cu puţină apă. Se amestecă până se căleşte uşor şi se ia de pe foc.
4. Într-un vas potrivit pentru copt, uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, se aşază un strat de conopidă, apoi unul de carne tocată amestecată cu vânăta coaptă şi din nou un strat de conopidă. Se toarnă 50 ml de apă, smântâna bătută cu oul şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute. Se ornează cu boia de ardei şi pătrunjel verde.