Mod De Preparare
Da, e crema aceea absolut delicioasă din croissante, dar varianta sănătoasă, de casă. Nu, nu o găsești la magazin sub formă de praf sau altceva. Va trebuie să o faci tu. Și nu e deloc greu sau scump! Și da, o poți folosi și la umplut eclere, profiterol; poate fi și o excelentă cremă pentru torturi aniversare, prăjituri, brioșe sau o poți servi ca atare, cu fructe proaspete. Oricum ar fi, e incredibil de bună!
- Într-un castron mare, bate amidonul cu jumătate din cantitatea de smântână.
- Într-o crăticioară medie, combină restul de smântână cu șampania și zahărul. Adu la fierbere, amestecând continuu cât să se dizolve zahărul, apoi dă de pe foc.
- Adaugă ouăle întregi și gălbenușurile peste amestecul de amidon și smânttână. Bate la treapta mică a mixerului pentru omogenizare. În timp ce amesteci, adaugă jumătate din cantitatea amestecului fierbinte. Restul pune-l înapoi pe foc și adu la fierbere.
- Toarnă amestecul rece peste cel din crăticioară și amestecă încontinuu, până când obții o cremă omogenă, mătăsoasă, ce are consistența unei budinci.
- Dă de pe foc, adaugă untul și esența de vanilie. Toarnă crema printr-o sită (pentru a scăpa de eventualele cocoloașe) într-un bol, acoperă cu folie de plastic și dă la rece pentru cel puțin 2 ore.
Alte rețete de creme delicioase:
Cremă de cocos pentru deserturi
Cremă de ciocolată pentru prăjituri
Cremă de vanilie pentru prăjituri
Foto: 123rf