Mod De Preparare
O versiune extrem de gustoasă de cartofi gratinați, originară din Franța, ușor de făcut. Cremoși în interior, înveliți de o crustă aromată și crocantă, taman buni de făcut când vrei să impresionezi musafiri cu un preparat delicios dar care pe tine să nu te solicite prea mult.
Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă care nu lipește cu unt.
- Spală, curăță și taie cartofii în felii rotunde și destul de subțiri (un pic mai groase decât ai tăia dacă ai face chips-uri de casă). (Poți folosi la feliat chiar aparatul de curățat cartofi, va merge mai repede)
- Într-un bol, amestecă smântâna cu laptele, usturoiul pisat și condimentele. Combină cu cartofii.
- Aliniază (după bunul plac, deisgur) cartofii în tava dinainte pregătită. Presară deasupra, din belșug, cașcavalul afumat și parmezanul. Mai poți presăra, dacă dorești, pe deasupra, un praf de nucșoară.
- Dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute. Se servesc fierbinți.
Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.
Alte rețete delicioase pe bază de cartofi:
Cartofi crocanți la cuptor
Musaca de cartofi cu peşte
Cartofi cu brânză la cuptor
Foto: shutterstock