Cartofi wedges

Cartofi wedges rețetă

De Alina Serea,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi pudră
  • 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Rețeta de cartofi wedges este una cu care nu ai cum să dai greș. Fie că alegi să faci cartofi wedges la cuptor sau vrei să-i prăjești, rezultatul va fi unul care va satisface toate gusturile.

Cartofii wedges sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Făcuți astfel, cartofii pot fi atât garnitură, cât și gustare. Pot fi mâncați simpli, cu brânză, parmezan sau diferite sosuri.

Rețeta de cartofi wedges este simplă și nu trebuie să ai abilități de chef bucătar pentru a o face. În plus, este rapidă și sănătoasă, dacă alegi să coci cartofii la cuptor, nu să-i prăjești în ulei. Cartofii nu conțin gluten, grăsimi și colesterol, fiind bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6. Așadar, dacă nu sunt prăjiți, aceștia aduc un aport nutrițional important organismului.

Cum se fac cartofi wedges

  1. Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși.
  2. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc
  3. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.
  4. Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua;
  5. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou
  6. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși.
  7. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită
  8. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade.
  9. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.
  10. După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras.

Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți  sau cu sos de brânză, cu ketchup, sos guacamole  sau chiar humus.

Poftă bună!

Alte rețete apreciate:

Citeşte şi: Cum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau pentru copt

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare