Mod De Preparare
Făcuți așa, sunt perfecți: cremoși la interior, crocanți la exterior. Plini de arome care se completează atât de bine și le dau o savoare nemaiîntâlnită.
Dacă nu ai cartofi noi, taie în jumătăți cartofi obișnuiți.
- Într-o tigaie mare care nu lipește pune cartofii (spălați în prealabil, desigur) noi. Tigaia trebuie să fie încăpătoare deoarece pentru a-i obține cremoși la interior și crocanți la exterior va trebui să îi aplatizezi mai târziu.
- Adaugă mirodeniile și supa de pui (fără cei 120 ml extra), uleiul de măsline și untul. Dă focul mare și lasă să ajungă la fierbere. Odată ce începe totul să fiarbă, scade focul la jumătate, adaugă și usturoiul și semi-acoperă tigaia (trebuie aburul să aibă pe unde ieși, ca să nu dea în foc). Dacă după aproximativ 20 de minute lichidul s-a dus, adaugă cei 120 ml extra.
- Dă de pe foc și cu ajutorul unei spatule de lemn sau cu fundul unei linguri, aplatizează fiecare cartof în parte. Pune din nou tigaia pe foc, fără a acoperi de data asta, deoarece vrei să prăjești ușor exteriorul.
- După aproximativ 12 minute, dă de pe foc, întoarce-i pe partea cealaltă, adaugă 1 lingură de unt și pune la loc pe foc, încă 5 minute. Presară pătrunjel și un pic de sare deasupra și servește-i.
Alte rețete delicioase cu cartofi:
Budincă de cartofi
Cartofi cu brânză la cuptor
Cartofi Vulcan
Foto: shutterstock