Mod De Preparare
Rețeta perfectă pentru iubitorii de pește! Combinația ideală între dulce și sărat. O rețetă simplă, din ingrediente puține și extrem de rapidă. Să o facem împreună!
- Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
- Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
- Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.
Alte rețete delicioase cu somon:
Somon în crustă de cartofi
Specialitate cu somon și salvie
Tort aperitiv cu brânză şi somon
Foto: shutterstock