Mod De Preparare
În japoneză „Yakimeshi” exact asta înseamnă: orez prăjit. Japonezii servesc foarte des acest tip de orez, mai ales în timpul zilelor lucrătoare, deoarece este un fel de mâncare care se face extrem de rapid, e tare gustos și sățios. Mai ales că asiaticii au aproape permanent în gospodărie orez deja fiert, se înțelege că este o alegere justificată consumarea frecventă a acestui fel de mâncare. Și noi îl adorăm și îl facem cât de des posibil.
- Combină într-un vas orezul deja fiert cu maioneza. Taie mărunt bacon-ul și ceapa verde. Încinge niște ulei într-o tigaie mare și pune orezul la prăjit câteva minute, amestecând.
- Bate ouăle. Dă într-o parte a tigăii orezul și în partea cealaltă pune ouăle la făcând amestecând continuu ca să se facă zdrențe.
- Când ouăle sunt pe jumătate făcute, combină-le cu orezul.
- Adaugă bacon-ul și mai lasă la făcut încă 5 minute.
- Pune și ceapa tocată peste, amestecă, asezonează cu sare și piper.
Alte rețete japoneze delicioase:
Prăjitura Nanaimo
Tăiţei cu pui şi caju
Cheesecake din 3 ingrediente
Foto: shutterstock