Fiecare om care a ajuns pe teritoriul Germaniei a gustat cel puțin o dată șnițelul nemțesc și s-a îndrăgostit de el. O rețetă atât de simplă și atât de bună trebuie să fie făcută în fiecare gospodărie! Crocant și auriu la exterior, bine pătruns, fierbinte și fraged la interior. E atât de ușor încât îl poți pregăti, în timp scurt, în cantități uriașe. De fapt, cel mai bine e să faci mai multe porții decât crezi că ai mânca: se va duce de pe masă în timp record!
Bate cotletele de porc, asezonează-le bine pe ambele părți.
Pune făina, pesmetul și ouăle bătute în 3 vase diferite. Dă fiecare cotlet în parte prin – în ordinea indicată! – făină, ou și pesmet (fără ca pesmetul să intre în carne, scutură excesul bine).
Nu lăsa carnea să stea mult așa, dă-o la prăjit imediat în ulei deja încins, sau șnițelul nu o să mai iasă crocant! Cât ulei? Cam cât e necesar ca șnițelul să înoate un pic în el.
Prăjește fiecare șnițel în parte cam 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie pe care ai pus deja un șervet mare de hârtie (să absoarbă eventualul exces de grăsime).
Servește imediat cu o porție zdravănă și delicioasă de salată germană cu cartofi.