Terci de ovăz sau porridge, așa cum este cunoscut, este un preparat foarte simplu de făcut și cu multe beneficii pentru sănătate.
Fulgii de ovăz sunt importanți pentru sănătate, dar și în dietă, pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus și să obțină un corp ferm, tonifiat, puternic.
Terciul de ovăz ajută atât în dietă, cât și la scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Asta pentru că fulgii de ovăz aduc numeroase beneficii sănătății și nu trebuie să lipsească de la micul dejun sau din rețetele de zi cu zi. Sunt plini de nutrienți și sunt o sursă bună de carbohidrați și fibre.
Într-o ceașcă de ovăz se găsesc 3,6 gr de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, dar 0 g de colesterol, fiind considerată una dintre cele mai complexe cereale. Dintre vitamine, în fulgii ovăz care folosesc pentru a face terci, se găsește o cantitate importantă de vitamina E, dar și vitaminele din complexul B. Magneziul, fierul, cuprul, calciul, manganul și zincul sunt mineralele care se află în fulgii de ovăz.
Terci de ovăz se prepară foarte simplu, în doar câteva minute. Pentru un plus de savoare, dar și de vitamine și minerale, la acesta se pot adăuga fructe proaspete, dar și diverse tipuri de nuci ori semințe.
Poftă bună!
Alte rețete apreciate: