Hrișca este o plantă care, deși nu este clasificată ca fiind o cereală, semințele ei măcinate pot fi folosite pe post de făină.
Mâncărurile cu hrișcă sunt deosebit de populare în mai multe dintre țările post-comuniste. Fiind un aliment bogat în proteine și fibre, hrișca este și foarte sănătoasă.
Hrișca este consumată în zilele noastre îndeosebi de persoanele care urmează un stil de alimentați vegetarian sau vegan, dar și de persoanele care vor să slăbească sau să aibă o alimentație cât mai sănătoasă.
Hrișca poate fi mâncată ca atare, la micul dejun (în combinație cu miere, fructe sau dulceață), ca garnitură sau ca fel principal (atunci când este amestecată cu legume sau carne).
Pentru a face o mâncare bună de hrișcă, este nevoie doar de hrișcă, apă, sare și un ceaun. Iată cât de simplu este:
Foto: 123rf.com
Citește și: Cum se fierbe hrișca și cum se folosește în bucătărie