Hrișcă

Hrișcă

Ingrediente

  • 500 g hrișcă
  • 1 l apă
  • 2 lingurițe sare

Mod De Preparare

Hrișca este o plantă care, deși nu este clasificată ca fiind o cereală, semințele ei măcinate pot fi folosite pe post de făină.

Mâncărurile cu hrișcă sunt deosebit de populare în mai multe dintre țările post-comuniste. Fiind un aliment bogat în proteine și fibre, hrișca este și foarte sănătoasă.

Hrișca este consumată în zilele noastre îndeosebi de persoanele care urmează un stil de alimentați vegetarian sau vegan, dar și de persoanele care vor să slăbească sau să aibă o alimentație cât mai sănătoasă.

Hrișca poate fi mâncată ca atare, la micul dejun (în combinație cu miere, fructe sau dulceață), ca garnitură sau ca fel principal (atunci când este amestecată cu legume sau carne).

Pentru a face o mâncare bună de hrișcă, este nevoie doar de hrișcă, apă, sare și un ceaun. Iată cât de simplu este:

  1. Se pun la fiert în ceaun apa cu sarea.
  2. Hrișca se spală în mai multe ape și, cât fierbe apa din ceaun, se călește puțin într-o tigaie, fără ulei, pentru a-i da o aromă deosebită.
  3. După ce apa dă în clocot, se adaugă hrișca călită și se lasă pe foc până începe iar să fiarbă.
  4. Se lasă la foc mic aproximativ jumătate de oră.
  5. În funcție de textura finală dorită, hrișca se poate amesteca sau nu. Amestecată, se va face ca un piure. Neamestecată va fi mai grunjoasă, asemeni ovăzului cu lapte.
  6. Când toată apa a fost absorbită în hrișcă, aceasta este gata. Se stinge focul, se acoperă cratița cu un capac și se mai lasă un sfert de ceas.
  7. Poți consuma hrișcă ca atare sau folosită ca bază pentru alte mâncăruri cu hrișcă.

Foto: 123rf.com

Citește și: Cum se fierbe hrișca și cum se folosește în bucătărie

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 8 voturi
Alte rețete