Înghețată de caramel: un desert pe cât de luxuriant, pe atât de ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente ușor de găsit.
Înghețata este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din lume. Răcoritoare și cu o gamă variată de arome, putem să înțelegem și de ce! Cele mai consumate sortimente sunt vanilia, ciocolata, căpșunele, caramelul, cafeaua, fructele de pădure, fisticul și alunele de pădure. Există însă multe altele, care mai de care mai creative: lămâie, lavandă, trandafiri, mentă.
Înghețata a existat aproape dintotdeauna. Se spune că orginează din Persia, din anul 550 î. Hr., dar alte surse spun că ar veni de pe vremea când Împăratul Nero era la putere.
Însă popularitatea acestui desert a venit mult mai târziu. În Anglia a devenit un desert consumat des abia la jumătatea secolului nouăsprezece, când emigrantul suedez Carlo Gatti a început să vândă cupe de înghețată cu un penny per cupă.
De atunci și până acum, lucrurile s-au schimbat. Astăzi, înghețata poate fi cumpărată de la aproape orice magazin, dar și preparată acasă. Procesul de pregătire este unul chiar simplu!
Iată cum să faci înghețată de caramel la tine acasă din doar câteva ingrediente:
Foto: 123rf.com