Mod De Preparare
Nu cred că există mâncare de orez mai cremoasă, aromată și delicioasă ca rissoto cu ciuperci. Rețeta originală italiană nu conține smântână de niciun fel. Trebuie să încerci această rețetă!
Cum se prepară risotto cu ciuperci
- Se taie ceapa în bucăți mici. Se curăță ciupercile de murdărie și se taie în cubulețe potrivite.
- Se pune puțin ulei într-o tigaie și se rumenește ceapa câteva minute, apoi se adaugă ciupercile. Se sotează până când ciupercile prind o culoare maronie.
- Separat se încălzește supa de legume.
- Când ciupercile sunt gata se adaugă peste ele orezul arborio, se amestecă, se adaugă vinul și se lasă să se evapore alcoolul. Se adaugă, puțin câte puțin, supa de legume amestecând continuu. Orezul va deveni cremos, iar când se observă uscarea acestuia, se mai adaugă supă.
- După 15 minute se gustă orezul. Se condimentează cu sare și piper.
- După ce orezul s-a gătit se adaugă parmezanul ras, dar nu tot o dată, ci treptat și se gustă pentru ca rissoto-ul cu ciuperci să nu devină prea sărat.
- Se servește cald.