Mod De Preparare
Sosul napoletan sau sosul Napoli este denumirea dată sosului „la salsa” folosit în Napoli alături de paste (spaghete în general).
Cum se prepară sosul napoletan
- Într-o cratiță adâncă se încinge o lingură de ulei. Se adaugă ceapa și morcovii tăiați mare. Se sotează câteva minute.
- Se adaugă ardeiul gras tăiat mare, cățeii de usturoi, sarea și piperul. Se sotează câteva minute.
- Se adaugă pulpa de roșii și oregano (busuioc). Se amestecă.
- Se adaugă 2 căni de apă și, dacă se dorește 1 pahar de vin alb. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute la foc mediu.
- Se lasă la răcit sosul și se pasează legumele. Pentru un sos napoletan mai fin se poate trece tot sosu printr-o sită cu ochiuri mici.
- Sosul se aduce din nou pe aragaz și se lasă 10 minute la foc mic. Se adaugă puțin zahăr pentru a echilibra aromele și pentru a mai tăia din aciditate.
- Sosul napoletan se servește peste spaghete sau macaroane. Cine dorește poate adăuga parmezan ras după gust.