Sparanghelul la tigaie cu unt poate fi o o garnitură perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă. Sparanghelul crocant și aroma de usturoi se combină perfect cu gustul bogat al untului, iar adăugarea sucului de lămâie îi oferă un gust proaspăt și revigorant.
1. Se spală sparanghelul sub jet de apă rece.
2. Se îndepărtează partea lemnoasă a tijelor de sparanghel.
3. Se încinge o tigaie mare la foc mediu și se adaugă untul. Se lasă să se topească și să se încingă bine.
4. Se adaugă sparanghelul în tigaie și se amestecă bine pentru a fi acoperit în untul topit. Se prăjește timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când. Sparanghelul trebuie să fie ușor crocant și maroniu.
5. Se adaugă usturoiul tocat mărunt peste sparanghel și se amestecă. Se prăjește pentru încă un minut, până ce usturoiul își lasă aroma.
6. Se condimentează cu sare și piper. Pentru un gust fresh se adaugă și suc de lămâie.
7. Sparanghelul la tigaie cu unt se servește cald ca garnitură lângă piept de pui, creveți sau somon.