Această mâncare de cartofi de post este o opțiune gustată și apreciată de mulți, oferind o alternativă sănătoasă și delicioasă în timpul perioadelor de post sau pentru cei care caută să aducă variante vegetariene în meniul lor zilnic.
Prepararea unei tocănițe de cartofi de post delicioase poate fi ușoară și plină de satisfacții dacă ai la îndemână câteva trucuri și secrete care să îți ofere o experiență culinară memorabilă.
Alege cartofii cu grijă. Alege cartofi albi sau cartofi speciali pentru fiert, care nu se sfarmă la fiert.
Condimentează cu grijă. Experimentează cu diferite condimente și ierburi aromate pentru a-ți personaliza mâncarea de cartofi. Condimente precum piperul negru proaspăt măcinat, cimbrul, busuiocul sau pătrunjelul pot adăuga savoare și prospețime.
Adăugarea de legume. Dacă ai legume care mai au puțin și se strică adaugă-le și pe ele în tocăniță. Ecită să faci risipă alimentară.
Adaugă carbohidrați. Ți se pare că mâncarea de cartofi nu prea ține de foame. Pune lângă ea pâine, quinoa, orez sau mămăligă.
Mai multe proteine. Poți adăuga linte, năut, fasole sau mazăre pentru un plus de proteine, atât de necesare în perioada postului.
Alte rețete de post
Paste de post cu sos
Plăcintă cu mere de post cu apă minerală
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Mâncare de bame
Roșii umplute de post
Hamburgeri de dovleac și orez
Pate de ciuperci
Humus de casă
Fasole verde la tigaie
Sursa foto: Shutterstock