1. Se alege orezul, se lasă câteva minute în apă, apoi se pune la fiert. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Se curăţă morcovii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu un praf de sare. Ardeii se spală, se curăţă şi se taie fâşii. Ceapa verde se toacă fin. Ţelina se curăţă, se spală, se taie cuburi mari şi se pune la fiert. Când se înmoaie, se scurge şi se pasează.
3. După ce a fiert şi s-a răcit, orezul se amestecă cu porumbul, ceapa verde, piureul de ţelină şi pătrunjelul tocat fin. Compoziţia trebuie să fie tare. Cu mâinile umezite, se formează bile din compoziţia de orez.
4. Morcovii raşi şi fâşiile de ardei se înăbuşă într-o tigaie, cu o linguriţă de ulei de măsline şi o căniţă de apă. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe şi se zdrobesc în blender. Când legumele din tingaie s-au înmuiat, se adaugă roşiile, un praf de sare şi cimbru.
5. Se servesc garnisite cu fâşii de legume şi cu sos din belşug.