1. Se clăteşte orezul în câteva ape, apoi se pune la fiert în 600 ml de apă. Se lasă la foc mic.
2. Se curăţă şi se spală cartofii, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se scurg şi se amestecă cu un praf de sare şi un strop de ulei. Se garnisesc cu pătrunjel verde tocat mărunt.
3. Se curăţă ardeii şi prazul, se taie cubuleţe şi se adugă în orez. Se amestecă, se potriveşte cu sare şi o picătură de ulei şi se bagă câteva minute în cuptor.
4. Vinetele se taie în jumătăţi, pe lung, se scobesc de miezul cu seminţe şi se sărează puţin. Se bagă apoi la cuptor, câteva minute, să se rumenească.
5. După ce toate componentele sunt pregătite, se umplu vinetele cu orezul cu legume, se ornează cu verdeaţă, rondele de măsline şi se servesc cu garnitură de cartofi natur.