Savoare mediteraneană

Savoare mediteraneană

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ardei iute mic
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 6 ouă
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 6 cepe mici
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline verzi
  • 1 conservă de ton
  • 1 borcan de file de anşoa în ulei

Mod De Preparare

1. Se spală ardeiul iute, se taie pe lung şi se curăţă de seminţe. Se taie apoi rondele, se pune într-un castron şi se adaugă sucul de lămâie, un praf de sare şi unul de piper şi uleiul de măsline. Se amestecă bine.

2. Se pun la fiert ouăle în apă cu puţină sare, timp de 10 minute. Se curăţă apoi de coajă şi se taie în patru.

3. Se spală legumele. Ardeii se curăţă de seminţe, iar castravetele de coajă. Se taie toate cubuleţe. Cepele se curăţă de coajă şi se taie în patru, iar măslinele se scurg şi se taie rondele.

4. Se scurge tonul de ulei, se pune într-un castron mare şi se adaugă ardeii, castraveţii, măslinele şi ceapa tăiate. Se amestecă uşor salata astfel obţinută, se adaugă ouăle fierte şi tăiate şi bucăţile de anşoa.

5. Se toarnă deasupra dressingul preparat la început şi se ornează cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt.

Evaluează