O porție de paste este oricând o idee bună pentru un prânz delicios. Sănătos, rapid, sățios, gustos și de post! Mai jos îți spunem cea mai bună rețetă de paste cu sos de roșii și măsline, pentru o masă rapidă și îndestulătoare!
Rețetă pentru paste cu sos de roșii și măsline – paste de post:
Începem cu pastele, care se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Pentru sosul de roșii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. OPȚIONAL, poți folosi sosul marinara.
Sosul de roșii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă ușor. Așa ai făcut simplu și rapid cele mai bune paste cu sos de roșii și măsline.
Pastele se servesc calde, iar deasupra se poate presăra parmezan si busuioc proaspăt.
Macaroane cu brânză – varianta vegană
Foto: shutterstock
Vezi și:
Fettuccine Alfredo – Paste cu unt și parmezan
Cum să fierbi pastele corect. Cele mai bune trucuri din bucătăria italiană!