1. Carnea se taie şi se desface în două felii groase de aproximativ 1 cm, care se bat apoi cu ciocanul de şniţele, şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un castron şi se lasă la rece o jumătate de oră.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa şi ciupercile tocate mărunt se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe şi se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă 15-20 minute şi se condimentează cu sare şi piper. Când se răceşte se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, pătrunjelul verde tocat mărunt, oul bătut şi caşcavalul ras.
3. Pe carnea condimentată se pun feliile de bacon şi se presară compoziţia pentru umplutură. Se rulează, apoi se prind rulourile cu aţă să nu se desfacă şi se prăjesc în ulei încins. Se pun apoi într-o tavă potrivit de mare, se toarnă vin îndoit cu apă şi se coc în cuptorul încins, 80-90 minute. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă să nu se usuce pra tare.