1. Fasolea verde se înăbuşă într-o crăticioră cu o jumătate pahar cu apă şi un praf de sare, cartofii se fierb în apă cu sare, iar conservele se desfac şi peştele se lasă la scurs. Salata verde se curăţă, se spală şi se lasă deoparte.
2. Într-un castron mai mare se pun fasolea fiartă, măslinele, cartofii tăiaţi felii, porumbul fiert, ceapa roşie tăiată rondele, ardeiul gras tăiat fâşii şi peştele. Totul se stropeşte cu sos, se amestecă uşor şi se lasă deoparte 10 minute.
3. Pentru sos, usturoiul tocat mărunt se pisează cu puţină sare, apoi se stinge cu apă fierbinte şi se strecoară. Se adaugă uleiul şi se potriveşte la gust cu zeama de lămâie.
4. La fiecare porţie, se pun câteva frunze de salată verde şi câte o parte din salată preparată. Se adaugă ouăle tăiate în sferturi, roşiile tăiate felii şi se poate servi.