1. Spanacul se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Carnea tocată şi ceapa tocată mărunt se călesc în ulei. Se adaugă sare, piper şi o lingură de supă şi se înăbuşă 10 minute. Se pun apoi jumătate din roşii tăiate cubuleţe şi sucul de roşii şi se fierbe la foc mic până începe sosul să scadă.
2. Separat, într-o altă tigaie se căleşte spanacul opărit. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi şi se lasă deoparte.
3. Se alege un vas potrivit pentru copt, care se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se răstoarnă apoi compoziţia de carne şi se întinde într-un strat uniform. Se presară restul de roşii tăiate felii şi spanacul. Se toarnă apoi smântâna bătută cu un gălbenuş, iar deasupra se pun felii subţiri de cascaval. Se presară verdeaţă tocată şi puţin pesmet şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.
4. Se ornează cu verdeaţă şi caşcaval ras, se lasă puţin să se mai răcească şi se poate servi.