1. Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grişul, un praf de sare şi sirop de soc. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă treptat, până se obţine un aluat potrivit de moale, care să se poată modela uşor. Se strânge tot aluatul din castron şi se frământă apoi pe un tocător sau pe o planşetă din lemn, presărată cu puţină făină.
2. Se întinde aluatul într-un sul din care se taie câte o bucată de aluat, care se modelează mai întâi în formă de bilă, apoi se aplatizează şi se formează un gol în mijloc. Se pun pe planşeta presărată cu puţină făină şi după aceea se prăjesc, câte 3-4, într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit, să se pătrundă bine compoziţia. Se prăjesc pe ambele părţi, se scot cu o furculiţă şi se lasă puţin la scurs.
3. Se pudrează cu zahăr şi se servesc. Cine doreşte mai poate adăuga peste ei şi câte o lingură de smântână.
Citește și: PAPANAŞI PRĂJIŢI, CU DULCEAŢĂ ŞI SMÂNTÂNĂ