Sirop de soc

Sirop de soc

Ingrediente

  • 500 g flori de soc
  • 2 l apă
  • 2 kg zahăr
  • 4 lămâi mari

Mod De Preparare

Sirop de soc se poate face de oricine, acasă. Siropul de soc este baza pentru cele mai delicioase și răcoritoare băuturi. Pentru a face sirop de soc, ai nevoie de câteva ingrediente și jumătate de oră liberă.

Minunatul sirop de soc este aromat și are un gust deosebit. Dar, pe lângă asta, siropul de soc are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Așadar, dacă ești fan socată – acea băutură parfumată a copilăriei, pe care o savurai în miez de vară la bunici – atunci trebuie să înveți cum se face sirop de soc. Rețeta este la îndemâna oricui și rezultatul este mai aromat și mai sănătos decât orice vei găsi în magazine.

Cum se face sirop de soc

  1. Spală bine cu apă rece minunatele flori de soc, astfel încât să elimini orice posibile impurități sau insecte.
  2. Pune florile curățate într-o oală încăpătoare, iar peste ele adaugă coaja tăiată felii de la două lămâi și cei doi litri de apă.
  3. Pune oala pe foc și așteaptă ca apa să dea în clocot. După ce începe să fiarbă, mai las-o pe foc încă 10 minute.
  4. După ce s-a răcit, înlătura coaja de lămâie și lasă infuzia la frigider cel puțin 24 de ore.
  5. După ce trece acest interval, separă florile de soc de lichid cu ajutorul unui tifon. Pune lichidul la fiert, împreună cu zahărul.
  6. Lasă siropul de soc pe foc până începe să se închege. Opțional, poți adăuga zeamă de lămâie după gust în timpul acestui proces.
  7. Când minunatul sirop de soc este gata, toarnă-l în sticle sterilizate. Pentru un plus de aromă, poți adăuga câte un bețișor de scorțișoară în fiecare sticlă. Acoperă sticlele cu prosoape până se răcesc. Mai apoi, le poți depozita în cămară sau în dulap.
  8. Servește sirop de soc oricând ai poftă de ceva răcoritor, cu apă minerală sau plată direct de la frigider.

Sirop de soc – beneficii

Minunatul sirop de soc nu este doar gustos și aromat, el este adesea folosit și în scop terapeutic, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Florile de soc sunt bogate în bioflavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, dar și antiinflamator și antiviral. De asemenea, florile de soc conțin și acizi clorogenici, unii dintre aceștia fiind eficienți în tratarea alergiilor, dar și în reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Florile de soc sunt bogate și în triterpenoizi, care au are o mulțime de efecte benefice asupra organismului, printre care efectul analgezic, antiinflamator, dar și anticancerigen.

  • Sirop de soc- eficient împotriva răcelii

Florile de șoc, fie că sunt consumate sub formă de ceai sau de suc, sunt eficiente în ameliorarea simptomelor specifice răcelii și în întărirrea sistemului imunitar.

  • Tratează și previne constipația

Tocmai datorită conținutului de acid cinamic, florile de soc sunt eficiente în tratarea și prevenirea constipației, stimulând activitatea intestinală.

  • Reduc colesterolul

Siropul de soc ajută la scăderea trigliceridelor din sânge, precum și a nivelului de colesterol. Florile de șoc conțin quercetina, de aici efectele pozitive asupra colesterolului LDL.

  • Aliat în lupta împotriva stafilococului auriu

Având puternice proprietăți antibacterine și antivirale, florile de soc au abilitatea de a lupta cu stafilococul auriu, bacterie recunoscută pentru rezistentă sa la antibiotice.

Sursa foto – 123rf.com

Îți recomandăm să încerci și rețeta de sirop de menta

Încearcă și următoarele rețete dulci:

Lava cake

Prajitura Tosca

Compot de prune

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 5 voturi
Alte rețete