1. Se spală cartofii cu un burețel special și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească câteva minute. Se decojesc și se taie cubulețe.
2. Separat, se curăță ciupercile, se spală în 3-4 ape și apoi se taie feliuțe.
3. Se spală și se curăță și ceapa, se taie solzișori și se călește în uleiul încins în prealabil împreună cu usturoiul tocat. Se adaugă ciupercile și apă călduță. Se călesc la foc mic aproximativ 40 de minute și apoi se dau la rece.
4. Cartofii tăiați cubulețe se rumenesc în untul topit în prealabil, într-o tigaie, și se condimentează cu sare, piper și cimbru.
5. Ciupercile și cartofii se pun într-o tavă termorezistentă și se bagă în cuptor. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.