1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii.
2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu.
3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute.
4. Roşiile se curăţă de pieliţă.
Pentru a le coji mai uşor, se scufundă câteva secunde în apă clocotită. Apoi se taie cubuleţe.
5. Măslinele se toacă în bucăţi mari. Busuiocul se spală şi se lasă la uscat. Într-o tigaie se pun la încins două linguri de ulei de măsline, peste care se pun roşiile, măslinele, alunele, caperele şi frunzuliţele de busuioc.
6. Se călesc circa 10 minute până se înmoaie. Se sărează şi se piperează după gust.
7. Preparatul se aranjează pe farfurie în straturi, alternând feliile de vânătă cu amestecul din tigaie.
8. Se stropeşte la final cu puţin ulei de măsline, se decorează cu frunzuliţe de busuioc şi se serveşte cald sau rece, în funcţie de preferinţe.