Învaţă şi tu să faci musaca de cartofi ca la mama acasă! Un fel clasic de mâncare săţioasă, după o rețetă foarte simplă.
Mod de preparare:
1. Peștele curățat și spălat se taie în bucăți potrivit de mari şi se șterge cu un prosop absorbant.
Se condimentează bucăţile cu condimentele pentru pește, se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun într-o oală
împreună cu ceapa roșie felii, morcovul rondele, sucul de roșie, foile de dafin, cimbrul verde și boabele de piper.
Se adaugă apă cât să acopere tot peștele.
Se pune la fiert timp de 40-45 de minute, amestecând din când în când.
2. După ce s-a făcut peștele, se lasă să se răcească, apoi se desface cu atenție de pe oase, lăsând două bucăți întregi.
3. Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi se pasează cu untul și laptele călduț. Într-un vas termorezistent se pune un strat de piure de cartofi, un strat din peștele desfăcut bucăți mici, morcovul rămas de la fierbere, alt strat de piure, iar deasupra cele două bucăți maimari de pește.
Cu un poș se pune restul de piure. Se unge deasupra cu gălbenuș de ou și se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15-20 de minute, până când devine rumen.
4. Musacaua se porționează și se servește caldă.