Grecii ştiu să facă deserturi bune! Încearcă o prăjitură grecească cu griş, foarte însiropată:
1. Pentru sirop, într-o craticioara se amesteca apa si zaharul. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga zaharul vanilinat si se mai lasa câteva clocote sa fiarba.
2. Pentru prajitura, se amesteca ouale si zaharul si, dupa ce se obţine o crema alba, se adauga iaurtul si uleiul. Se amesteca bine si se pun faina, drojdia, grisul, coaja de portocale rasa si fisticul marunţit. Se amesteca bine.
3. Se unge o forma cu puţin unt, se toarna amestecul de gris si se da la cuptor pentru 30 de minute. Dupa copt, prajitura se lasa în tava, se toarna apa clocotita si se lasa asa sa se raceasca. Se taie si apoi peste fiecare bucata se toarna sirop. Se lasa sa se raceasca complet si sa absoarba si siropul si apoi se serveste.