Un desert minunat pentru serile reci. Mirosul de scorţişoară inundă toată casa, iar mâncate uşor călduţe sunt absolut delicioase rulourile cu scorţişoară:
1. Pentru aluat, ingredientele uscate se amesteca, la fel şi cele lichide. Într-un castron încapator se pun ingredientele uscate, se face o adâncitura în mijloc şi se toarna ingredientele umede. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se framânta cu mâna 15 minute. Aluatul se lasa în castron, într-un loc cald, pâna îşi dubleaza volumul. Aluatul dospit se rastoarna pe masa unsa cu puţin ulei şi se întinde într-un dreptunghi.
2. Zaharul se amesteca cu scorţişoara. Untul se topeşte şi se unge foaia cu el, apoi se presara amestecul de zahar şi scorţişoara. Se ruleaza cât mai strâns cu putinţa şi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de aţa. Rulourile se aşaza în tava
tapetata cu hârtie de copt şi se lasa sa dospeasca înca 20 de minute.
3. Între timp, se porneşte cuptorul. Tava se aşaza pe nivelul din mijloc, iar dedesubt se pune o cratiţa cu apa calda. Rulourile se coc aproximativ 35 minute, la foc moderat.
4. Pentru glazura, într-un blender, se pun crema de brânza şi laptele condensat. Se amesteca puţin. Untul moale se mixeaza cu zaharul pâna devine cremos, apoi se adauga puţin din amestecul de lapte şi brânza. La sfârşit, se adauga scorţişoara. Glazura trebuie sa fie lichida.
5. Rulourile se scot din cuptor şi se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se toarna glazura deasupra. Se servesc calde sau
reci, dupa preferinţă.